9. syyskuuta 2011

Toimintaterapia

Esikoisemme sai vähän aikaa sitten kaupungilta maksusitoomuksen 20 toimintaterapiakäyntiin. Terapian järjestäjänä on Terapiapaja.

Toimintaterapia alkoi tällä viikolla. Ensimmäinen käynti toteutettiin päiväkodilla, jossa toimintaterapeutti kävi tutustumassa tyttöömme ja tekemässä arvioitaan. Ainakin oma kuva oli tuolloin piirretty ja oma nimi kirjoitettu. Lisäksi toimitaterapeutti oli mm. seurannut tyttömme pukeutumista.

Eilen oli sitten ensimmäinen käynti toimitaterapeutin luona. Koska Kela ei hoitojamme korvaa, järjestetään terapiatunnit Terapiapajan omissa tiloissa (15 kertaa). Lisäksi on 5 päiväkoti-/kotikäyntiä.

Tyttömme pitää puheterapiakäynneistään eikä poikkeusta tehnyt tämä toimintaterapiakaan. Innoissaan oli tyttö terapiaan menossa. Aika terapialle ei tosin ollut paras mahdollinen, koska se oli ehti tarhapäivän jälkeen, klo 16:30. Hyvin tyttö oli silti jaksanut.

Terapeutti vaikutti kivalta ja tunnissa he olivat ehtineet kokeilla monenlaisia juttuja. Leikin varjolla tietysti. Koska toimitaterapiaa on "vain" 20 kertaa, keskitytään toimintaterapiassa tehtävätyyppisten tehtävien tekemiseen ja oikeanlaisen kynäotteen harjoittelemiseen. Saimme myös hyviä vinkkejä kotiharjoittelua varten.

Kahtena seuraavana viikkona terapiaa on 2krt/vko. Tämän jälkeen luultavasti "vain" 1krt/vko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti