16. syyskuuta 2011

Päiväkodin vanhenpainilta

... oli eilen. Tunnollisena äitinä siellä kävin, poiskaan en osannut jäädä. Uusi päiväkoti ja uudet kujeet, joista oli hyvä ottaa selvää.

Vanhenpainilta oli järjetetty vähän hassusti; klo 18 ja kaikille ryhmille samaan aikaan. Ja koska lapsia ei ole yleensä tapana ottaa näihin vanhenpainiltoihin mukaan, oli mieheni jäänyt kotiin tyttöjä kaitsemaan. Tästä seurasi tietysti se ongelma, etten voinut jakaantua kahtia ja pääsin kuuntelemaan siksi vain toisen tyttöni ryhmään kuulumisia. Valitsin esikoisen erityisryhmän, koska paloin uteliaisuudesta kuulla sen toiminnasta lisää.

Huomattavan vähäisestä osallistujamäärästä huolimatta ryhmän työntekijät pitivät hienon esityksen ja vanhenpainilta olikin mukavan informatiivinen. Kerronnan perusteella jäi kuva, että tyttöni saa siellä laadukasta ja oikeasti häntä kuntouttavaa hoitoa. Oli ilo kuulla lisää  yksityiskohtia ryhmässä tehdystä "kiva kaveri" sopimuksesta, kili harjoituksista, tunnepiiristä, pöytätehtävistä jne...Siitä, miten tavallaan jokainen tilanne päiväkodissa on ns. oppimistilanne lapselle ja kuinka lasta näissä eri tilanteissa tuetaan. Oli hienoa kuulla, että ryhmään oli saatu palkattua täksi toimintakaudeksi kaksi ryhmäapulaista lapsien hoidossa eltoa, ltoa ja lastenhoitajaa auttamaan. Vielä parin kuukauden ajan ryhmässä on apuna myös työharjoittelija. Ei hassummin siis; viisi ja vielä hetken aikaa kuudes aikuinen huolehtimassa ryhmän yhdeksän lapsen hyvinvoinnista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti