22. syyskuuta 2011

Nyt on palaveerattu

Tänään oli päiväkodilla iso palaveri esikoisemme asioihin liittyen. Paikalla olimme me vanhemmat, esikoisemme ryhmän elto ja lto. Lisäksi kelto, puheterapeutti ja toimintaterapeutti. Aiheena esiopetussuunnitelman ja kuntoutussuunnitelman laatiminen, sekä erityisopetukseen (11. vuotinen oppivelvollisuus) hakeminen.

Oli mukava kuulla ammattilaisten mietteitä tyttömme kehityksestä; mikä sujuu hyvin ja missä on vielä kehittymisen varaa. Kuntoutussuunnitelmassa nostettiin esiin kehityksen tarve erityisesti omatoimisuustaitojen (siirtymätilanteet, itsenäisempi pukeminen, ruokailu...), sosiaalisten taitojen (konflikteista selviäminen, toimiminen yhteisleikeissä) ja kielellisten taitojen osalta. Tyttömme vahvuudeksi katsottiin empaattisuus, innostuneisuus uusien asioiden oppimiseen ja kyky noudattaa opettajan ohjeita (jahka ne ymmärtää). Esikoisellamme on hyvä muisti, joka varmasti osaltaan tasoittaa hänen kehitysprofiilissaan olevia kuoppia.

Tulevaisuus koulunkäynnin aloittamisen suhteen näyttää varovaisen toiveikkaalta ja asiantuntijoiden kommentit olivat rohkaisevia. Vielä ehtii tapahtua paljon ennen koulun alkua.

Niin ja tyttömme koulutaival on oikeastaan jo virallisesti alkanut, enää täytyy vain odottaa, että asiasta tehdään kirjallinen päätös siellä jossain byrokratian syövereissä.

Palaverin lisäksi tänään tuli kirje postissa koskien kuopuksemme tutkimusjaksoa foniatrisessa avohoitoyksikössä. Tutkimusjakso olisi jo marraskuun alussa. Aikomuksenamme on kuitenkin yrittää siirtää tämä jakso tammikuulle ja saada molempien tyttöjen tutkimukset ajoitettua samalle ajanjaksolle. Saas nähdä onnistuuko.

Muutoin päivä on sujunut leppoisasti. Kävin tyhjentämässä kirppispöydän, jonka olen jakanut mieheni siskon kanssa ja jossa olen myynyt lähinnä kuopukselta pieneksi jääneitä vaatteita. Kauppa oli käynyt hyvin, vain yksi vaate ja muutama asuste oli jäänyt myymättä. Eihän tuo kirppiksellä myyminen mitään voittoisaa bisnestä ole, mutta saatiinpahan nurkkia vähän tyhjemmäksi. Nyt pyykkien pariin ja hus pois täältä blogimaailmasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti