11. tammikuuta 2012

Kouluasioita

Minä olen tuhlannut päiviä ja taas päiviä miettimällä esikoisemme koulujärjestelyjä. Eilen jopa yllätin itseni ajattelemasta aihetta kesken body pump tunnin (pitää se tässä oikein mainita, kun kerrankin sain aikaiseksi/ehdin/pääsin käymään yksin jossakin harrastukseksi laskettavassa)...

Tänään oli päiväkodilla palaveri, jossa päivitettiin ja läpikäytiin hojksia, sekä mietittiin samalla koulun aloittamiseen liittyviä asioita. Keskusteluissa kävi ilmi, ettei esikoisemme koulujärjestelyjen suhteen paljon vaihtoehtoja ole. Oikeastaan ainoa järkevä vaihtoehto on lähikoulumme pienluokka. - Eipä tule valinnan vaikeudesta enää stressiä ;)

Tytön tämänhetkinen diagnoosi "takaa" sen, ettei tyttöämme huolita kaupungin erityiskouluihin. Starttiluokka oli alueemme kiertävän erityislastentarhanopettajan mukaan lähinnä oppilaille, joilla on puutteita akateemisissa taidoissa, joten sitä ei tytöllemme suositeltu. Eikä eskarin kertaaminenkaan tunnu tällä hetkellä oikealta vaihtoehdolta. Tavalliseen luokkaan tyttömme ei sovellu myöskään, koska tarvitsee edelleen keskimääräistä enemmän aikuisen ohjausta. Mahdollisuudesta henkilökohtaiseen avustajaan ei kukaan osannut sanoa mitään, mutta luulen sen olevan osastoa "ei tule tapahtumaan" ja taidan antaa asian selvittelyn siltä osaa muutenkin olla.

Onneksi sattui niin, että alueellinen pienluokka on juuri lähikoulussamme, joka vielä sijaitsee melko lähellä kotiamme, joten koulumatka ei tule olemaan pitkä ja on kaiken lisäksi vielä turvallinen - se ei sisällä ainuttakaan autotien ylitystä (tosin tyttömme tuskin tulee ihan vähään aikaan kulkemaan tätäkään reittiä ilman aikusta). Koulu on muutenkin Oulun kaupungin kouluksi pieni. Jos olen oikein ymmärtänyt on koulussa kutakuinkin 120 oppilasta ja se kattaa luokat 1-6. Pienluokalla oppilaita on yhteensä 10 ensimmäisen ja toisen luokan oppilaista. Oppilaat integroituvat tietyillä tunneilla (esim. musiikki, liikunta) osaksi isompaa luokkaa. Lisäksi pienryhmän tunteja on porrastettu, joten luokassa on harvemmin yhtä aikaa läsnä kaikki 10 oppilasta. Pienluokalla on myös ryhmäkohtainen avustaja.

Kelton mukaan pienryhmiin on tunkua, mutta hän lupasi pitää tyttömme puolia silloin, kun luokalle ollaan valitsemassa oppilaita. Hakijoita kun on yleensä enemmän kuin oppilaspaikkoja. B-suunnitelmaa siltä varalta, ettei tyttömme paikkaa ryhmästä saisi, ei meillä ainakaan toistaiseksi ole. - Eletään siis yhden kortin varassa :)

Onneksi koulun alkuun on vielä aikaa kuukausia, eikä asiaa tarvitse siksi vähään aikaan kovin aktiivisesti miettiä, kunhan nyt vielä netissä lähiaikoina täyttelisi hakemuksen koulupaikan saamista varten. Muutoin keskityään saamaan tytön eskari kunnialla loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti