26. tammikuuta 2013

Ekaluokalle

Onpas ollut kiireinen viikko! Kolmen arkipäivän sisään  työajallemme mahtui 5 tyttöjen "erityistä" menoa, joten työajoissa on ollut sumplimista ja autolla on ajeltu ahkerasti ympäri kaupunkia. Onneksi nyt on viikonloppu!

Esikoiselle kuuluu koulurintamalta seuravaa: hän on ensi viikolla siirtymässä pois pienluokasta "tavalliseen" ekaluokkaan. Näin siksi, koska pienluokassa on ollut rauhatonta ja opettajan mielestä kahden oppilaan siirto pois luokasta tuntui ainoalta vaihtoehdolta yrittää saada pienluokan villi meno rauhoittumaan ja siirretyille oppimisrauha. Me vanhemmat - ja tyttömme, suhtaudumme siirtoon positiivisin mielin. Vaikka pulpetin paikka tytöllä muuttuukin ja tyttömme lukujärjestys muuttuu uuden ekaluokan lukujärjestykseksi,  jää hän vielä virallisesti pienluokan oppilaaksi. Näin hänelle pystytään irroittamaan avustaja ainoaksi tunniksi jolla hän on ylimääräistä apua tarvinnut; käsityötunneille.

Osastojakson paperitkin tulivat jo hyvän aikaa sitten ja Kelalle on laitettu jo hakemukset vetämään. Nuorimmaisellemme tuli diagnoosiksi kielellinen erityisvaikeus F80.2 (puheen ymmärtämiseen painottuva). Hänen epikriisissään luki myös, että tytölle suositellaan päiväkotihoitoa kuntoutuksellisista syistä. Vielä en oikein tiedä, mitä tuo suositus tarkoittaa lapselle, joka jo muutoinkin joutuu olemaan päiväkotihoidossa työssä käyntimme vuoksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti